Ανδρ. Αποστόλου: Να δημιουργηθεί στο νέο Νοσ. Λάρνακας μονάδα καθημερινής φροντίδας καρκινοπαθών


Με γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου αναφέρει:

"Στα πλαίσια των συναντήσεων μας με όλους τους οργανωμένους φορείς που συμμετέχουν στην εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας κύριο Αλέκο Σταμάτη και με τον Γενικό Διευθυντή κύριο Νίκο Πολύζο.

Επαναβεβαιώσαμε την θέση μας για πλήρη στήριξη της εφαρμογής του ΓεΣΥ και της διαδικασίας αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Έχω μεταφέρει στον κύριο Σταμάτη την ανάγκη να συμπεριληφθεί στους σχεδιασμούς του νέου Νοσοκομείου Λάρνακας και μονάδα καθημερινής φροντίδας καρκινοπαθών που θα εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς, τόσο της Επαρχίας Λάρνακας όσο και της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Χαίρομαι που η εισήγηση μας αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά και θα εξεταστεί στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των σχεδιασμών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Έχουμε επιτύχει σαν πολιτεία να παρέχουμε υψηλής ποιότητας αντικαρκινικές υπηρεσίες σε όλους τους Κύπριους ασθενείς κυρίως μέσα από την λειτουργία ενός εξαίρετου Ογκολογικού Κέντρου αυτού της Τράπεζας Κύπρου.

Είμαστε βέβαιοι πως με την ένταξη τόσο του Ογκολογικού Κέντρου όσο και του Γερμανικού Ογκολογικού στο ΓεΣΥ η χώρα μας με την εφαρμογή του Συστήματος Υγείας θα παρέχει ακόμη πιο υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγαλύτερες σε μέγεθος και ιατρικά πιο προηγμένες χώρες από εμάς.

Σε αυτό που πρέπει παράλληλα να επενδύσουμε είναι η διευκόλυνση της ζωής των καρκινοπαθών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας (Day Care) σε όλες τις επαρχίες αλλά και η δημιουργία περισσότερων κέντρων ανακουφιστικής φροντίδας θα ολοκληρώσουν τον στόχο της Πολιτείας για συνολική ποιοτική προσφορά υπηρεσιών προς τους Καρκινοπαθείς".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











328