Ανάστατοι και οι νοσηλευτές από τη φημολογία για φορολόγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


Ανάστατη είναι και η κοινότητα των νοσηλευτών από τη φημολογία που αναπτύσσεται, και ουσιαστικά δεν διαψεύδεται από την Κυβέρνηση, για φορολόγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, για όλα τα χρόνια υπηρεσίας, καθώς και για την πρόθεση της Κυβέρνησης για μόνιμες αλλαγές στο σύστημα μισθοδοσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που αφορούν τις μειώσεις ή παγιοποιήσεις απολαβών.

Το ζήτημα, όπως το ygeia-news πληροφορείται, απασχόλησε εκτενώς τη χθεσινή

συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ. Μάλιστα, το Δ.Σ. έχει κατακλυστεί τις τελευταίες ημέρες από τηλεφωνήματα νοσηλευτών, οι οποίοι ζητούν περαιτέρω πληροφόρηση και αποσαφήνιση του όλου σκηνικού, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που εκφράζουν την πρόθεσή τους για πρόωρη αφυπηρέτηση και αποχώρηση από το δημόσια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, πάντως, δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, αντιθέτως εμφανίζεται αποφασισμένο να μην αποδεχθεί φορολόγηση του εφάπαξ.

«Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και ξεκαθαρίζουμε πως θα υπάρξει άμεση αντίδραση από μέρους μας, συμπεριλαμβανομένης- με την καθοδήγηση της ΠΑΣΥΔΥ- και λήψης μέτρων», δήλωσε στο ygeia-news ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης.

Δυσαρέσκεια και από ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Εξάλλου, τη δυσαρέσκειά της αναφορικά με το θέμα εκφράζει και η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.), η οποία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως θεωρεί ότι για ακόμα μια φορά στοχοποιούνται και θυματοποιούνται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, ανάμεσα στους οποίους και οι νοσηλευτές, που είδαν τα εισοδήματα τους τα τελευταία τρία χρόνια να μειώνονται πέραν του 30% και να επωμίζονται σε μεγάλο ποσοστό το βάρος της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που αυτοί που έχουν την ευθύνη παραμένουν ατιμώρητοι και χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι ορατός θα είναι και ο κίνδυνος των μαζικών αφυπηρετήσεων, πράγμα που θα επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία και οργάνωση των νοσηλευτηρίων, με όξυνση του προβλήματος υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, αφού όπως είναι γνωστό οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα είναι παγιοποιημένες. Τέλος, η ΠΑΣΥΝΟ, θεωρεί ότι υποθηκεύεται το μέλλον των υπολοίπων εργαζομένων, τόσο στο δημόσιο τομέα, όπου πλέον όλοι εργαζόμενοι συνεισφέρουν ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού τους στο ταμείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων όσο και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπου θα υπάρξει ο κίνδυνος να ακολουθηθεί η ίδια πολιτική πάνω στα χρήματα, που θα δικαιούνται από τα συνταξιοδοτικά τους ταμεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











561