Αναστασιάδης: Η συμβολή του Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής στο σύστημα υγείας είναι αναντικατάστατη


Η συμβολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής στο σύστημα υγείας στον τόπο μας είναι καθοριστική και αναντικατάστατη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο τομέας της υγείας “δεν μας παρενοχλεί, και δεν αντιμετωπίζουμε εκείνα τα προβλήματα που είναι καλά γνωστά, και τα οποία θα επιληφθούμε συντόμως”.
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής "Telethon 2016", που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι “το κράτος θα στέκεται πάντοτε αρωγός στο έργο του Ινστιτούτου, στηρίζοντας μέσα από τον προϋπολογισμό το έργο του”, επισημαίνοντας ότι “παρά τις οικονομικές δυσκολίες που η χώρα μας αντιμετωπίζει” η συνεισφορά του κράτους για παροχή υπηρεσιών ανέρχεται στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπλέον ποσόν 3,4 εκ. ευρώ, αφιερώνεται στους άλλους δύο στόχους που αφορούν έρευνα και εκπαίδευση.
“Αν και θα ήθελα να αποφύγω την αναφορά σε αριθμούς, στην προκειμένη περίπτωση αξίζει να επισημάνω πως στο Ινστιτούτο παρέχονται πέραν των 500 εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι “πεντέμισι χιλιάδες συμπολίτες μας εξετάζονται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του, ενώ γενικά παρέχονται 85 χιλιάδες υπηρεσίες που αφορούν νευρογενετικές και νευρομυικές παθήσεις, γενετικές ασθένειες και σύνδρομα, θαλασσαιμία, σπάνια νοσήματα και άλλες συναφείς παθήσεις”.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεύθυνε έκκληση όπως ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο ίδρυμα να προσφέρει διαρκώς ολοένα και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τόπο μας, και ιδιαίτερα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Ανέφερε επίσης ότι το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, με την άρτια τεχνολογική του υποδομή και την επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού του, έχει διεθνώς αναγνωριστεί ως ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας και Περιφερειακό Κέντρο Αναφοράς στην προσφορά εξειδικευμένων κλινικών και εργαστηριακών ιατρικών υπηρεσιών.
Πρόσθεσε ότι “έχει διακριθεί στη διεξαγωγή, και μαζί και η πατρίδα μας, ανταγωνιστικής πρωτοποριακής έρευνας και στην παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, μέσα από την μεταπτυχιακή του Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου”.
Από τον Ιούνιο του 1990 που λειτουργεί, είπε, καλύπτει πλήρως το τρίπτυχο της προσφοράς σε υπηρεσίες, έρευνα και εκπαίδευση, που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών.
Ιδιαίτερη μνεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε στο Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, ο οποίος, όπως είπε, σε αγαστή συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής στηρίζει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρη την Κύπρο.
“Το γνωρίζουμε ότι μας χρειάζεστε όλους σ’ αυτήν σας την προσπάθεια, για την επίτευξη των στόχων και σκοπών σας. Χρειάζεστε τη στήριξη και την υποστήριξη όλων μας, της Πολιτείας και των πολιτών, για να μπορέσετε να συνεχίσετε την προσφορά σας και να διευρύνετε περαιτέρω ποιοτικά και ποσοτικά το πεδίο της δραστηριότητάς σας, πάντοτε με απώτερο σκοπό την ακόμα καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πασχόντων συνανθρώπων μας”, πρόσθεσε.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Γενικό Διευθυντή, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου για το εξαίρετο και ανυπολόγιστο έργο, όπως είπε, που επιτελούν και ευχήθηκε “πάντοτε αυτή να είναι η συνέχιση του έργου σας με απεριόριστες προοπτικές περαιτέρω προόδου”
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, Παύλος Φωτιάδης, είπε ότι “απόψε μιλά η καρδιά, και κράτος και κοινωνία στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν διαρκεί ανάγκη, κάθε μέρα του χρόνου, κάθε στιγμή”.
Ανέφερε ότι αγκαλιάζουμε και φέτος τα μέλη του συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, αποδεικνύοντας τους έμπρακτα ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, για μια καλύτερη ζωή”.
Ο κ. Φωτιάδης ευχαρίστησε την κυπριακή κοινωνία για τη συνεχή στήριξη στο "Telethon” εδώ και 22 χρόνια, σημειώνοντας ότι “μέσα από τον υπέροχο αυτό θεσμό, η Κύπρος στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από νευρολογικές και γενετικές ασθένειες”.
Το "Telethon” αποτελεί οικονομική αλλά και ηθική πηγή ζωής για τους ασθενείς μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Φωτιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πολύτιμη και σταθερή στήριξη του στο "Telethon” εδώ και τρία χρόνια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











339