Ανακοίνωση Remedica για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ascendis Health


Η εταιρεία Remedica εξέδωσε ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραχώρησης των μετοχών του Συγκροτήματος προς την Ascendis Health.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε στις 25 Αυγούστου 2016 η συμφωνία παραχώρησης των μετοχών του Συγκροτήματος Remedica προς την Ascendis Health με την υπογραφή όλων των απαραίτητων εγγράφων στα κεντρικά γραφεία της Remedica στη Λεμεσό. Παρών ήταν και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος χαιρέτησε την επίτευξη της συμφωνίας και τη χαρακτήρισε τεράστιο κεφάλαιο εμπιστοσύνης προς την Κυπριακή οικονομία, η οποία βγήκε από το Μνημόνιο σε μόλις 3 χρόνια και βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο ανάκαμψης. Επιπλέον τόνισε τη σημαντικότητα και την προσφορά της Remedica όλα αυτά τα χρόνια στην αγορά εργασίας αλλά και της οικονομίας ευρύτερα. Η Ascendis Health εκπροσωπήθηκε από τον κ. Greg Von Holdt, Διευθύνων Σύμβουλο της Coast2Coast, που είναι και ο κύριος μέτοχος της Ascendis Health και αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση εξαγορών για λογαριασμό της, ο οποίος στις δηλώσεις του ανάφερε ότι η Remedica επιλέγηκε μεταξύ πολλών άλλων εταιρειών επειδή πληρούσε τα επενδυτικά κριτήρια της Coast2Coast και κατέληξε λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια των διεργασιών για την εξαγορά της Remedica η Κύπρος αποδείχτηκε ένας πολύ φιλόξενος επενδυτικός προορισμός. Παρόντες ήταν ο βοηθός του κ. Greg Von Holdt κ. Rihard de Villiers και οι Άγγλοι νομικοί σύμβουλοι των δυο μερών, οι οποίοι δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι με τη συμφωνία και κατενθουσιασμένοι με τη κυπριακή φιλοξενία που δέχθηκαν από τη Διοίκηση της Remedica κατά τη διαμονή τους στην Κύπρο. Από τους μετόχους της Remedica και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος κύριος Χαράλαμπος Παττίχης δήλωσε πως είναι μια εμπειρία με ανάμεικτα συναισθήματα αλλά λυπάται που δεν πρόλαβε ο πατέρας του και ιδρυτής της Remedica, κ. Τάκης Παττίχης, να δει την ολοκλήρωση της συμφωνίας που επεδίωκε τα τελευταία 2 χρόνια. Τόνισε επίσης ότι η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας συνεισφέροντας έτσι ακόμη περισσότερο στην Οικονομία του τόπου αλλά και στην απασχόληση. Μετά τη λήξη της ομιλίας του ο κύριος Παττίχης επέδωσε σχετική αναμνηστική πλακέτα στον Υπουργό Οικονομικών ως ένδειξη εκτίμησης για την παρουσία του κατά την τελετή ολοκλήρωσης.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Remedica θα ενσωματωθεί στο τμήμα (division) Ascendis Pharma-Med και θα γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός ισχυρότερου, διεθνή παίκτη στο τομέα της υγείας. Με το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τις αγορές και τους πελάτες, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο που βρίσκεται στα σκαριά με νέα προϊόντα και των συνεργιών με την Ascendis στη Νότια Αφρική και την Ισπανία, η Remedica θα είναι σε θέση να έχει μια ισχυρότερη ανάπτυξη στο μέλλον».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











427