Υπ: Υγείας: Mέχρι το πέρας της πανδημίας, χρειάζεται νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά κορωνοϊού


Κατόπιν εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αλλά και αντιδράσεων που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες από το προσωπικό, τους κατοίκους της Επαρχίας, βουλευτές και Τοπικές Αρχές, για τη λειτουργία του Νοσοκομείου ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η απόφαση για χρήση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου για την περίθαλψη των περιστατικών COVID-19 λήφθηκε τον Φεβρουάριο από τη Διοίκηση του Υπουργείου και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και αφού συνυπολογίστηκαν διάφοροι παράγοντες.

Έκτοτε, στο Νοσοκομείο περιθάλπονται όλα τα περιστατικά COVID-19 που χρήζουν νοσηλείας και ολόκληρη η Κύπρος είναι περήφανη για το έργο που έφεραν εις πέρας με επαγγελματισμό το προσωπικό και η Διεύθυνση του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα κατά την Άνοιξη με την πρώτη έξαρση των κρουσμάτων.

Πλέον, βρισκόμαστε ενώπιον μιας δεύτερης έξαρσης κρουσμάτων, γεγονός που προκαλεί και αύξηση των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας. Αναγνωρίζοντας την κόπωση και το δύσκολο έργο που καλείται για ακόμα μια φορά να διαχειριστεί το νοσοκομείο αναφοράς, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, το Νοσοκομείο Αμμοχώστου στελεχώθηκε με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπρόσθετα, και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προ δύο εβδομάδων, ήδη έχει δρομολογηθεί η αποπεράτωση των εργασιών στον 2ο και τον 3ο όροφο του Νοσοκομείου. Μια ανάπτυξη του Νοσοκομείου που αποτελούσε πάγιο αίτημα του προσωπικού και των κατοίκων της Επαρχίας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, στον 3ο όροφο θα λειτουργήσει κλινική για τα περαστικά COVID-19.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, και στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των ασθενών στο Νοσοκομείο, όλα τα περιστατικά που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παραπέμπονται είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας είτε σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν συμβληθεί με το ΓεΣΥ.

Εν κατακλείδι, το Υπουργείο Υγείας κατανοεί και σέβεται τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις τόσο του προσωπικού του Νοσοκομείου όσο και των δημοτών της Επαρχίας. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως, μέχρι το πέρας της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία, χρειάζεται να υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς για τα περιστατικά κορωνοϊού. Είναι εξίσου σημαντικό να γίνει από όλους κατανοητό ότι για να ανταπεξέλθουμε από αυτές τις δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες, χρειάζεται όλοι οι εμπλεκόμενοι να έχουν την απαιτούμενη υπομονή και κατανόηση, και με ενότητα να εργαστούμε για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

________________

Υπουργείο Υγείας

3 Οκτωβρίου 2020




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2781