Υπ. Υγείας: Επιβάλλεται καθολική συστράτευση για αντιμετώπιση του φαινόμενου των εξαρτήσεων


Mε ανακοίνωσή του, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών στη δημόσια υγεία, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μετά από πρωτοφανείς υγειονομικές και ανθρωπιστικές προκλήσεις που κλόνισαν τον κοινωνικό ιστό, ο ΠΟΥ με το μήνυμα του για την φετινή παγκόσμια ημέρα, αναδεικνύει την ανάγκη αντιμετώπισης της μάστιγας του εθισμού σε ουσίες.

Οι εξαρτήσεις αποτελούν πρόβλημα ατομικής και δημόσιας υγείας, με πολυεπίπεδες επιπτώσεις στην ευρύτερη κοινωνία. Είναι για αυτό το λόγο που η καθολική συστράτευση και η συντονισμένη προσπάθεια επιβάλλονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, μέσα στο σημερινό πλαίσιο των πολλαπλών κρίσεων, τα θέματα της στήριξης των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ουσιοεξάρτησης να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής όλων μας.

Με γνώμονα τις αξίες μας και τις ανάγκες του τόπου μας, επενδύουμε σε μια κοινωνική πολιτική για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων βασισμένη στα πρότυπα της Ευρώπης. Για να μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ότι έχουν γίνει επιστημονικά τεκμηριωμένα βήματα στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας όσο το δυνατόν καλύτερα θωρακισμένης από τις ουσίες εξάρτησης. Η κυπριακή πολιτεία συστρατεύεται μαζί με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και  δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στο έργο της.

Μαζί με την ΑΑΕΚ στηρίζουμε το όραμα για δημιουργία ενός περιβάλλοντος προστασίας που να στηρίζει τον κάθε άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Δέσμευσή όλων μας αυτή η βοήθεια να μπορεί να δοθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Υπουργείο Υγείας

26 Ιουνίου 2022
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
578