To Υπουργείο Υγείας θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας συντάσσεται στην παγκόσμια αυτή δράση και τονίζει τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών που επιβαρύνουν τη ζωή με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές. Στο πλαίσιο των δράσεων και εκστρατειών και κατόπιν αιτήματος του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου, το Υπουργέιο Υγείας προγραμματίζει φωταγώγηση του κτηρίου του κατά την εβδομάδα 10-16 Νοεμβρίου με μπλε χρώμα.

Η εκστρατεία αντιπροσωπεύεται από ένα μπλε κύκλο, ο οποίος είναι το παγκόσμιο σύμβολο ευαισθητοποίησης του Διαβήτη. Ο κύκλος συμβολίζει τη ζωή και την ενότητα, ενώ το μπλε επιλέχθηκε ως το χρώμα των Ηνωμένων Εθνών. Ο μπλε κύκλος, ο οποίος υιοθέτηθηκε το 2007 μετά από το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τον Διαβήτη, δηλώνει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας Διαβήτη ως απάντηση στην συγκεκριμένη επιδημία.

Το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη είναι: «Πρόσβαση στην Ολοκληρωμένη Φροντίδα – Συνεχής Εκπαίδευση για μελλοντική προστασία». Η αυξητική τάση του διαβήτη προσθέτει μεγάλη πίεση στους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά το χρόνο για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση και περίθαλψη για άτομα που ζουν με διαβήτη. Επομένως η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους ιθύνοντες που ασκούν πολιτική δράση στα κράτη τους.

Το Υπουργείο Υγείας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του διαβήτη στην Κύπρο, μέσω της Εθνικής Επιτροπής Διαβήτη, στηρίζει τη συνεργασία με τους αντιπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Υπουργείο Υγείας

10 Νοεμβρίου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











800