Ανακοινώνει μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων-Ο ενιαίος τιμοκατάλογος με ισχύ από 22/12/2014


Τις πολυαναμενόμενες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται ν’ ανακοινώσει στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που θα παραθέσει την Παρασκευή το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής. Οι μειώσεις αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα της επικαιροποίησης των τιμών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και συνιστούν το πρώτο βήμα της συνολικής προσπάθειας για αισθητή μείωση στις τιμές των φαρμάκων, μέχρι την υλοποίηση της εξαγγελθείσας αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής, καθώς και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκληρωθείσα επικαιροποίηση των τιμών δεν επέφερε τις προσδοκώμενες από το Υπουργείο Υγείας μειώσεις, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η μείωση κυμαίνεται γύρω στο 5%, αντί στο 10%, όπως είχε τεθεί ως στόχος. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο Υπουργός Υγείας προχώρησε σε έκδοση υπουργικού διατάγματος παγοποίησης των τιμών που κινούνται ανοδικά.

Επισημαίνεται ότι μιλώντας τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ελέγχου και Υγείας, ο Φίλιππος Πατσαλής δήλωνε πως «σε έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του νέου έτους, θα εφαρμοστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική, η οποία εκτιμούμε ότι θα επιφέρει μείωση των τιμών των φαρμάκων γύρω στο 10%». Στόχος, μάλιστα, όπως επεσήμαινε, είναι όπως η επικαιροποίηση των τιμών επιβληθεί διά Νόμου να γίνεται κάθε χρόνο.

Διαβάστε στο πιο κάτω έγγραφο τον ενιαίο τιμοκατάλογο με ισχύ από 22/12/2014




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











266