Αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Παν. Κύπρου ο Κύπρος Νικολαϊδης


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγορεύει σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής του Σχολής τον διεθνώς καταξιωμένο Κύπριο επιστήμονα, Κύπρο Νικολαϊδη. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, στις 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Νίκος Κ. Σιακόλας», στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).

Ο Δρ Νικολαϊδης, θεμελιωτής της εμβρυικής ιατρικής, θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, διαγνωστική τεχνική που συντελεί στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με το Σύνδρομο Down και είναι πρωτοπόρος στην έρευνα και τις εφαρμογές της εξέτασης Cell Free DNA testing για τον εντοπισμό χρωμοσωματικών ανωμαλιών στο περιφερικό αίμα της γυναίκας. Με την πρωτοποριακή του έρευνα στην προληπτική αντιμετώπιση των γεννητικών εμβρυικών ανωμαλιών και επιπλοκών της κύησης καθιέρωσε διεθνώς αναγνωρισμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους στην εμβρυομητρική ιατρική.

Ο Δρ Νικολαϊδης, ο οποίος υπήρξε μέλος της ειδικής επιτροπής του νέου Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, γεννήθηκε το 1953 στην Πάφο. Σπούδασε Ιατρική στο King’s College School of Medicine and Dentistry στο Λονδίνο κι έγινε Διευθυντής στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, στην πρώτη μονάδα Εμβρυικής Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Δημιούργησε ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμβρυικής ιατρικής με αποτέλεσμα το King’s College Hospital να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα Εμβρυικής Ιατρικής με χιλιάδες επισκέπτες ιατρούς.

Το ψήφισμα θα αναγνώσει ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Νικόλαος Παυλίδης, ενώ το έργο του τιμώμενου θα εξάρει ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής, Νικόλας Διέτης.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο τηλ.: 22894305.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











634