Αναβλήθηκε η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τους κυβερνητικούς ιατρούς την Τετάρτη


Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και των κυβερνητικών ιατρών που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη στις 5 Απριλίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, δίνεται επιπλέον χρόνος, ώστε και οι δύο πλευρές να προετοιμαστούν καλύτερα, ενώ παράλληλα ο διάλογος συνεχίζεται. Η επόμενη συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, περί τα τέλη Απριλίου.

Επρόκειτο για μία δεύτερη συνάντηση κατά την οποία αναμενόταν να υπάρξει τελική συμφωνία ως προς τα εργασιακά ζητήματα των γιατρών του δημόσιου τομέα, με σκοπό τη σωστή εφαρμογή της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ.

Κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στο Προεδρικό στις 13 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), οι κυβερνητικοί ιατροί υπέβαλαν σειρά ολοκληρωμένων εισηγήσεων για προώθηση μέτρων και παροχή κινήτρων προς τους κυβερνητικούς ιατρούς για συγκράτηση και αποτροπή του κύματος φυγής και προσέλκυση νέων ιατρών για πρόσληψη στα κρατικά νοσηλευτήρια. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλυσε τις θέσεις της κυβέρνησης, το όραμα για ένα ΓεΣΥ για τον ασθενή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











278