Αν. Ανθούση: Ενδείξεις ότι ο Υπ. Υγείας θα υιοθετήσει δύο από τις πιο σημαντικές εισηγήσεις του ΚΥΦΥ


Ενδείξεις ότι ο Υπουργός Υγείας θα υιοθετήσει δύο από τις πιο σημαντικές εισηγήσεις τις οποίες υπέβαλε ο Κλάδος Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ(ΚΥΦΥ), διαβλέπει η πρόεδρος του Κλάδου, Αναστασία Ανθούση.

Αυτό ανέφερε στο Ygeia-News η κ. Ανθούση, κληθείσα να αναφέρει τα επόμενα βήματα του Κλάδου σε σχέση και με το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Σύμφωνα με την κ. Ανθούση, η μια εισήγηση αφορά στη συμμετοχή φαρμακοποιού στη διευθυντική ομάδα των αυτόνομων νοσοκομείων, ενώ η δεύτερη αφορά στην αποπαγοποίηση ανώτερων θέσεων στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

Αναλυτικά η δήλωση της προέδρου του Κλάδου Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών(ΚΥΦΥ), Αναστασίας Ανθούση: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Υπουργός Υγείας θα υιοθετήσει δύο από τις πιο σημαντικές εισηγήσεις, τις οποίες υπέβαλε ο ΚΥΦΥ και που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού. Η μια εισήγηση, αφορά στη συμμετοχή φαρμακοποιού στη διευθυντική ομάδα των αυτόνομων νοσοκομείων, ενώ η δεύτερη αφορά στην αποπαγοποίηση κάποιων ανώτερων θέσεων στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες. Επομένως, για τα εργασιακά θέματα ο ΚΥΦΥ αναμένει τις συζητήσεις στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού. Συνεπώς, επειδή οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Υπουργός θα υιοθετήσει τις προαναφερομένες εισηγήσεις, ο ΚΥΦΥ δεν θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥΚΥΦΑ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











984