American Medical Center: Πρωτοποριακή επέμβαση στη νεαρότερη μέχρι σήμερα ασθενή


Ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Δρ. Γεώργιο Ψαρά, πλαστικό χειρούργο, διεκπεραίωσε στο American Medical Center, επανορθωτική επέμβαση προσώπου σε ασθενή ηλικίας πέντε ετών, τη νεαρότερη μέχρι σήμερα ασθενή που υποβάλλεται σε αυτή την επέμβαση στη Κύπρο.

Το παιδί γεννήθηκε με παράλυση προσωπικού νεύρου στην αριστερή πλευρά και για διόρθωση την γενετικής αυτής ανωμαλίας χρειάστηκε επέμβαση διάρκειας οκτώ ωρών. Η ασθενής πήρε εξιτήριο τέσσερις ημέρες μετά, ενώ οι πρώτες ενδείξεις λειτουργίας του μυός στο πρόσωπο εμφανίστηκαν μόλις έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Στο παρόν στάδιο, διορθώθηκε η ασυμμετρία που υπήρχε προηγουμένως και το παιδί είναι πλέον σε θέση να κινήσει την αριστερή πλευρά του προσώπου του, κάτι το οποίο του επιτρέπει όχι μόνο να μιλάει χωρίς δυσκολία, αλλά και να χαμογελά κανονικά. Η σημαντικότητα αυτού τους είδους των επεμβάσεων είναι αδιαμφισβήτητης αξίας και κυρίως σε νεαρά ηλικιακά άτομα, καθώς τους χαρίζουν την ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς λειτουργικά προβλήματα, απαλλαγμένη από αισθητικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που ίσως προκληθούν από τέτοιες παθήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συνεργάτης του American Medical Center Δρ. Γιώργος Ψαράς είναι Διευθυντής και Συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Smile Foundation» στην Νότια Αφρική και στην Κύπρο, το οποίο στόχο έχει να δώσει ελπίδα σε όσα παιδιά υποφέρουν από ανωμαλίες στο πρόσωπο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











497