American Medical Center: Επιτυχής δύσκολη επέμβαση σε γυναίκα με ρινοφαρυγγικό καρκίνο


Mια πολύ δύσκολη επέμβαση σε γυναίκα με ρινοφαρυγγικό καρκίνο, χρησιμοποιώντας την Ενδοσκοπική Ενδορρινική Τεχνική (Endoscopic Endonasal Approach - EEA), πραγματοποίησε το American Medical Center (AMC).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επέμβαση διενεργήθηκε από Νευροχειρουργική Ομάδα του AMC, με τη βοήθεια του Συστήματος Ενδοχειρουργικής Απεικόνισης O-Arm, το μοναδικό που υπάρχει στην Κύπρο.

«Με τη βοήθεια των εξελιγμένων μηχανημάτων που διαθέτει το AMC, ασθενείς με όγκους στη βάση του κρανίου έχουν πλέον αρκετές χειρουργικές επιλογές, οι οποίες τους επιτρέπουν να επιστρέψουν πίσω στην κανονική τους ζωή σε σύντομο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του American Medical Center.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πρωτοπόρο για ακόμη μια φορά το American Medical Center (AMC), καθώς πραγματοποίησε επιτυχώς μια πολύ δύσκολη επέμβαση σε γυναίκα με ρινοφαρυγγικό καρκίνο χρησιμοποιώντας την Ενδοσκοπική Ενδορρινική Τεχνική (Endoscopic Endonasal Approach - EEA).

Η επέμβαση διενεργήθηκε από Νευροχειρουργική Ομάδα του AMC, με τη βοήθεια του Συστήματος Ενδοχειρουργικής Απεικόνισης O-Arm, το μοναδικό που υπάρχει στην Κύπρο. Ο ρινοφαρυγγικός καρκίνος είναι η πιο συχνή ασθένεια στην περιοχή του ρινοφάρυγγα, όπου κακοήθη κύτταρα σχηματίζονται στους ιστούς πίσω από τη μύτη και πάνω από το πίσω μέρος του λάρυγγα.

Η θεραπεία που προτιμάται για την ασθένεια είναι η προαναφερόμενη EEA, μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, δια της οποίας οι χειρούργοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στον όγκο μέσα από τη μύτη χωρίς να χρειάζεται να γίνει τομή στην περιοχή. Ο όγκος που προηγουμένως ήταν μη προσβάσιμος και δύσκολα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χειρουργικά, τώρα αφαιρείται μέσω της μύτης και της ρινικής κοιλότητας.

Η μέθοδος EEA προσφέρει στους ασθενείς πληθώρα πλεονεκτημάτων τα οποία συντείνουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής. Μεταξύ άλλων αποφεύγεται η τομή στο πρόσωπο και η παραμόρφωση, το τραύμα στον εγκέφαλο και σε ζωτικής σημασίας νεύρα είναι μικρότερο, οι παρενέργειες ελαχιστοποιούνται και το διάστημα ανάρρωσης είναι μικρότερο. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι πρότινος, η πρόσβαση σε όγκους ή κακώσεις στη βάση του κρανίου ήταν εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτό και οι επιλογές θεραπείας ήταν πολύ περιορισμένες. Εντούτοις, με τη βοήθεια των εξελιγμένων μηχανημάτων που διαθέτει το AMC, ασθενείς με όγκους στη βάση του κρανίου έχουν πλέον αρκετές χειρουργικές επιλογές, οι οποίες τους επιτρέπουν να επιστρέψουν πίσω στην κανονική τους ζωή σε σύντομο χρονικό διάστημα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











610