Άλωνα και Πλατανιστάσα διαμαρτύρονται για μη επίσκεψη ιατρικού λειτουργού


Για απαράδεκτη κατάσταση λόγω μη επίσκεψης τις τελευταίες εβδομάδες ιατρικού λειτουργού από το Ιατρικό Κέντρο Παλαιχωρίου στην Άλωνα και Πλατανιστάσα, κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αρχές των δύο κοινοτήτων.

Όπως αναφέρεται, κάθε Δευτέρα ιατρικός λειτουργός επισκέπτεται τις κοινότητες, αλλά λόγω των καλοκαιρινών διακοπών η τελευταία τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/8/2016.

Οι επισκέψεις θα ξανάρχιζαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, προστίθεται, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αρχίσει.

Οι κοινότητες αναφέρουν ότι προχώρησαν άμεσα σε διαβήματα, γραπτώς και προφορικώς, προς το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και παρά τις υποσχέσεις το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Με την ανακοίνωση «εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση αλλά και την απογοήτευση των ηλικιωμένων κατοίκων τους για τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν αναφορικά με το πιο βασικό και ουσιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για άτομα της ηλικίας τους, το ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας».

Οι κοινότητες Άλωνας και Πλατανιστάσας καλούν, έστω και την υστάτη, όπως αναφέρεται, τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε άμεση επίλυση του προβλήματος, με στόχο την αποφυγή υποβολής των κατοίκων σε αχρείαστες ταλαιπωρίες, καθιστώντας σαφές ότι η συνέχιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης θα αναγκάσει τους κατοίκους των Κοινοτήτων στη λήψη μέτρων αντίδρασης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











413