Άλλη μια πρωτιά των φοιτητών του Παν. Frederick στον Διεθνή Διαγωνισμό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων


Ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Πληρωμάτων Ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε στις 27- 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αμμόχωστο. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου, με την υποστήριξη του REACTION και του Δήμου Αγίας Νάπας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σε ξεχωριστές κατηγορίες ομάδες νοσηλευτών, διασωστών, ιατρών και φοιτητών Νοσηλευτικής και Ιατρικής. Διαγωνίσθηκαν ομάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αγγλία, την Πορτογαλία και άλλες.

Στην κατηγορία των φοιτητών συμμετείχαν 9 ομάδες από όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει κάθε χρόνο στον διαγωνισμό, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του την κατάκτηση της πρώτης θέσης το 2012, 2013 και 2015, ενώ το 2013 εκτός από την πρώτη θέση, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick κατέκτησαν και τη δεύτερη θέση.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick αμείφθηκαν και φέτος για τους κόπους τους και κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία φοιτητών Νοσηλευτικήςμε μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα, η οποία αποτελείτο από φοιτητές ιατρικής σχολής 3ου έτους. Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές: Ιωάννη Αντωνίου, Μάριο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Ιωάννου, Άντρια Φιλίππου και Θωμά Τσούπα (συμμετείχε ως παρατηρητής).

Ο διαγωνισμός προσέφερε σημαντικές εμπειρίες γιατί τα πληρώματα διαγωνίσθηκαν κάτω από δύσκολες και πραγματικές συνθήκες διάσωσης. Οι συμμετέχοντες διαγωνίσθηκαν σε δέκα διαφορετικά σενάρια με άτομα ως μοντέλα και εξοπλισμό που αφορά την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση. Μερικά σενάρια περιλάμβαναν: δολοφονική επίθεση σε γάμο, κρούσμα χολέρας, τραυματισμό, ανακοπή καρδιάς κτλ.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συγχαίρει θερμά για την επιτυχία, όλους τους φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς και τον υπεύθυνο της εκπαίδευσης των φοιτητών, κ. Ανδρέα Τουμάζο, Νοσηλευτικό λειτουργό. Οι διακρίσεις που έλαβαν οι φοιτητές αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και την αφοσίωση των φοιτητών στον στόχο τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











281