ΑΚΕΛ Η Κυβέρνηση έχει την πρώτιστη ευθύνη για εφαρμογή του ΓεΣΥ


Με δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρεται στη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με το ΓεΣΥ σημειώνει τα εξής:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που σήμερα δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πολίτης», αφήνει το υπονοούμενο ότι η ευθύνη για την εφαρμογή του ΓεΣΥ βρίσκεται στη Βουλή και τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ομόφωνα υποστήριξαν το μονοασφαλιστικό, ενώ η θέση της κυβέρνησής του ήταν για πολυασφαλιστικό.

Σε σχέση με τούτο, δηλώνουμε τα εξής:

Η ευθύνη για την εφαρμογή του ΓεΣΥ βρίσκεται πρωτίστως στην κυβέρνηση. Δικά της είναι τα νομοσχέδια που ομόφωνα ψήφισε η Βουλή πριν από δυόμιση χρόνια. Η κυβέρνηση οφείλει να καθοδηγήσει την όλη προσπάθεια, αυτή οφείλει να βρει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και στα λογικά αιτήματα και τους προβληματισμούς που εγείρονται.

Πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι άσχετα με το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να αρχίσει τις διαδικασίες προετοιμασίας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης γιατί τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ, βρίσκονται σε κακά χάλια εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στη δημόσια υγεία.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με συνέπεια να προσπαθεί για την υλοποίηση του ΓεΣΥ με τη φιλοσοφία και το χαρακτήρα που έχει καθοριστεί στις αποφάσεις, καθώς και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί. Τονίζουμε ότι για την υλοποίηση του ΓεΣΥ θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για το καλό του κόσμου και της κοινωνίας.

Από την άλλη το ΑΚΕΛ, δεν είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες που ανήκουν στην εκτελεστική εξουσία. Άλλωστε, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού διάγει τον έβδομο χρόνο της εξουσίας της και ο πρώτος που θα πρέπει να το αντιληφθεί είναι ο Πρόεδρος".Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
57