ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για τη Δημόσια Υγεία


Ο βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις και Μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Γιώργος Τ. Γεωργίου προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:
"Είναι με λύπη που αναγκαζόμαστε και πάλι να φέρουμε εις γνώση του Κυπριακού λαού, και ιδιαίτερα των Λεμεσιανών πολιτών, τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά, σε πολλά Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ειδικά αυτό των Επειγόντων Περιστατικών .
Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λεμεσού εκπέμπει σήμα κινδύνου, λόγω υπερπληρότητας που παρατηρείται στους θαλάμους του Νοσοκομείου. Η δυσλειτουργία που υπάρχει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι αποτέλεσμα διόγκωσης των προβλημάτων, αφού πολλά εξεταστήρια του τμήματος είναι κατειλημμένα από ασθενείς, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονταν για νοσηλεία σε κλίνες του Νοσοκομείου.

Είναι πολλάκις που τονίσαμε ότι πρέπει άμεσα να προωθηθεί η επέκταση και αναβάθμιση του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις των σημερινών κυβερνώντων, πλείστες των κλινικών του Νοσοκομείου υπολειτουργούν. Όποια μέτρα και να ληφθούν από την διοίκηση του νοσοκομείου για τοποθέτηση επιπρόσθετων κλίνων αλλά και για επιστράτευση προσωπικού από θαλάμους στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών, δεν επιλύουν ουσιαστικά τα προβλήματα.

Καλούμε την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Χρειάζεται άμεσα να προχωρήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που επηρεάζουν πρώτιστα την δημόσια υγεία των πολιτών.

Αν αντέχουν τα Νοσοκομεία μας μέχρι σήμερα, αυτό οφείλεται στο φιλότιμο, στην αφοσίωση και αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι ιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι εργαζόμενοι. Επιτέλους, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να εγκύψουν επί των προβλημάτων και να καταλάβουν ότι με τις πολιτικές των περικοπών που εφάρμοζαν τόσα χρόνια και του λιγότερου κράτους δεν μεταρρυθμίζεται η Υγεία, αλλά απορρυθμίζεται.

Τονίζουμε ξανά, ότι χωρίς επενδύσεις στον τομέα της υγείας, ούτε Αυτονόμηση, ούτε ΓΕΣΥ θα γίνει. Το 2019 είναι χρονιά εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια με αυτή την εικόνα; Χωρίς γιατρούς, χωρίς προσωπικό, χωρίς κλίνες, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς εφόδια;




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











306