AIMIS-Ρομποτική Χειρουργική και Γυναικολογικός Καρκίνος: Εξειδίκευση στα «δύσκολα περιστατικά»


Η Ρομποτική Χειρουργική αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο ισχυρούς συμμάχους των γυναικών που πάσχουν από γυναικολογικούς καρκίνους. Κι αυτό γιατί τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά και σημαντικά για τις γυναίκες που θέλουν να αντιμετωπίσουν το δύσκολο πρόβλημα της υγείας τους με τον λιγότερο επώδυνο και επεμβατικό τρόπο, που τους εξασφαλίζει παράλληλα το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα από όλες τις άλλες χειρουργικές επιλογές.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery) και το Κυπριακό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής CIMIS (Cyprus Institute of Minimally Invasive Surgery) ανακοινωνουν ότι επεκτείνονται και στον τομέα της Χειρουργικής Γυναικολογίας, με τη χρήση του Ρομποτικού Συστήματος daVinci Xi 4 Arm 3D HD, συνάπτοντας συνεργασίες με εξειδικευμένους στη Ρομποτική Χειρουργική, χειρουργούς, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομα και την πορεία τους, με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λεγόμενων «δύσκολων περιστατικών καρκίνου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο AIMIS ανακοινώνει τη συνεργασία του, με τον εξειδικευμένο στη Ρομποτική Χειρουργική και διακεκριμένο Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο - Διπλωματούχο Γυναικολογικής Χειρουργικής Ογκολογίας, Δρα Άγγελο Σιούτα MD, PhD, ο οποίος διατέλεσε Δ/ντής της Γυναικολογικής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska της Σουηδίας, ενός εκ των εκ των μεγαλύτερων κέντρων Γυναικολογικής Ογκολογίας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Σιούτας: «Η Ρομποτική Χειρουργική στη γυναικολογία αποτελεί την εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής με πιο σύγχρονα μέσα. Η εφαρμογή της στην καθημερινή χειρουργική πρακτική έχει πλέον καθιερωθεί ως εξαιρετικά πολύτιμη σε όλο το Δυτικό κόσμο. Η Ρομποτική Χειρουργική είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν μας φοβίζει πλέον η χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου λαπαροσκοπικά, καθώς έχουμε το επιδιωκόμενο ογκολογικό αποτέλεσμα ελαχιστοποιώντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, την παραμονή στο νοσοκομείο, το γενικότερο χρόνο ανάρρωσης και, φυσικά, ελαχιστοποιεί τον πόνο για την ασθενή. Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε επεμβάσεις σε ανατομικά ιδιαιτέρως δυσπρόσιτες περιοχές.

Εμείς στο Karolinska κάναμε την πρώτη ρομποτικά-υποβοηθούμενη λαπαροσκοπική υστερεκτομή (δηλαδή την ολική αφαίρεση της μήτρας) το 2006. Έκτοτε αυξήσαμε σταδιακά τις ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις και μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πάνω από 1000 επεμβάσεις σε περιπτώσεις γυναικολογικού καρκίνου. Επιγραμματικά σας αναφέρω ότι στη γυναικολογική ογκολογία, ρομποτικά ενδείκνυνται να γίνονται επεμβάσεις για:

•Καρκίνο του ενδομητρίου (Τύπος Ι & ΙΙ).

•Ριζική υστερεκτομή σε ασθενή με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

•Καρκίνο ωοθηκών σε στάδιο I.

•Εξεντέρωση.

•Για διατήρηση της γονιμότητας όταν απαιτείται ριζική τραχηλεκτομία για αντιμετώπιση καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

•Σε περιπτώσεις όπου, διαρκούσης της κύησης, διαγιγνώσκεται καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και επιβάλλεται η χειρουργική αντιμετώπισή του με ριζική τραχηλεκτομία στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, ή ακόμη και εκτομή λεμφαδένων πυέλου στο τέλος του δεύτερου τριμήνου της κύησης για σταδιοποίηση του καρκίνου».

Το Ρομποτικό Σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD

Το σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στη Ρομποτική Χειρουργική παγκοσμίως. Πρόκειται για τεχνολογία 4ης γενιάς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











421