Αγαθ. Χριστοφίδης: Εντός ημερών η απάντηση των δημόσιων γιατρών στα συμβόλαια του ΟΚΥΠΥ


ΚΥΠΕ - Εντός των προσεχών ημερών θα απαντήσουν οι γιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων στα συμβόλαια που πήραν από τον ΟΚΥπΥ, είπε ο Πρόεδρος της Κλαδικής των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Αγαθοκλής Χριστοφίδης. Αντιπροσωπεία της Κλαδικής συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο κατά την οποία συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς και τους προβληματισμούς για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας.

O κ. Χριστοφίδης είπε κατά τη συνάντηση έθεσαν τους προβληματισμούς για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας. Όπως είπε μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, και ζήτησε την υποστήριξη προς τα δημόσια νοσηλευτήρια όλων των πολιτικών φορέων στον αγώνα για ένα καλύτερο σύστημα υγείας.
Ερωτηθείς για τα συμβόλαια που πήραν οι γιατροί του δημοσίου ΟΚΥπΥ , ο κ. Χριστοφίδης είπε πως η απάντηση για τα συμβόλαια αυτά θα δοθεί εντός των προσεχών ημερών καθώς έχει τελειώσει η μελέτη τους. Πρόσθεσε πως τα συμβόλαια αυτά δεν είναι όσο ελκυστικά όσο ανέμεναν.

Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως αυτό το θέμα δεν είναι μείζον θέμα για την πορεία των νοσηλευτηρίων διότι οι γιατροί που υπηρετούν που υπηρετούν μόνιμα ή υπό το καθεστώς του αορίστου χρόνου μπορούν να παραμείνουν και με το άλλο καθεστώς και έχουν τη δυνατότητα μέσα σε 18 μήνες να επιλέξουν.
Σε ερώτηση σχετικά με τους προβληματισμούς για τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Χριστοφίδης είπε πως υπάρχουν αρμοδιότητες μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΟΚΥπΥ που δεν έχουν ξεκαθαριστεί και αν δεν γίνει αυτό σύντομα θα δημιουργηθούν διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο ΓεΣΥ, κ. Χριστοφίδης είπε πως οι γιατροί του δημοσίου είναι στο Σύστημα Υγείας και δεν έχουν την επιλογή να μην συμμετέχουν. Συνεπώς, όπως είπε, δεν θα ήθελε ο ίδιος να σχολιάσει τα όσα συζητούνται με τους ιδιώτες γιατρούς. Είπε πως είναι ανεξάρτητο από το πόσοι θα μεταφερθούν εθελοντικά στον ΟΚΥπΥ καθώς το ΓεΣΥ θα λειτουργήσει χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα να μεταφερθούν όλοι στον ΟΚΥπΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











324