Αδ. Αδάμου: Να εφαρμόσουμε ένα ΓεΣΥ που θα σέβεται τον πολίτη


Στο θέμα του ΓεΣΥ αναφέρθηκε ο Βουλευτής ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις Αδάμος Αδάμου, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «στα θέματα περιβάλλοντος και υγείας, δεν πρέπει να υπάρχει χρώμα, ούτε ανταγωνισμός».

Σύμφωνα με τον κ. Αδάμου «πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε με συναίνεση, πάντρεμα ιδεών και βέλτιστων πρακτικών και να εφαρμόσουμε ένα ασθενοκεντρικό μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ». Ένα ΓεΣΥ, πρόσθεσε, «που θα σέβεται τον πολίτη». «Να μην τον εξευτελίζει σε θέματα υγείας, στην πιο δύσκολη του ώρα, δηλαδή», είπε, προσθέτοντας ότι «μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε». Διαφορετικά, προειδοποίησε «βλέπω κι αυτή την προσπάθεια να αποτυγχάνει», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά».

Ευχήθηκε «αυτά τα πολυδιαφημισμένα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν και το 2020 να αρχίσει το ΓεΣΥ». Θα πετύχουμε μόνο, είπε ο κ. Αδάμου «όταν η πολιτική θα πάψει να αποφασίζει αν θα πάρει κάποιος έγκαιρα και σωστά τη θεραπεία του, με παρεμβάσεις». Είναι πράγματι κατάντια, ανέφερε, «να τρέχεις από Βουλευτή σε Βουλευτή για μια παρέμβαση, γιατί ο πολίτης δεν μπορεί να έχει την υγεία του, το αυτονόητο. Αυτό δηλαδή που είναι βασικό δικαίωμά του».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











291