Αβέρωφ Νεοφύτου: Αγαπητοί φίλοι και φίλες Ιατροί


Δημοσιεύουμε την τοποθέτηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Δημόσια Διαβούλευση που είχε με τους Γιατρούς στο

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες Ιατροί,

Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή σας παρουσία στη πρώτη, δημόσια, διαβούλευση για τα θέματα Υγείας.

Με τη σημερινή συζήτηση συνεχίζουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός μια Κοινωνική Διαβούλευση με τους πολίτες, που θα έχει διάρκεια.

Θέλουμε ν’ ακούσουμε τις απόψεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς, ιδιαίτερα εκείνων των κοινωνικών ομάδων που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία και εμφανίζονται σήμερα απογοητευμένοι και αποστασιοποιημένοι από την πολιτική διεργασία.

Στόχος μας είναι εκτός από πομπός, να γίνουμε και δέκτης των μηνυμάτων της κοινωνίας.

Να βρεθούμε, στην ίδια συχνότητα με την κοινωνία. Να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις και πραγματικότητες.

Σ’ αυτή τη διαδρομή για τη δημιουργία της καλύτερης Κύπρου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα απευθυνθεί και θα ανταλλάξει απόψεις με ομάδες πολιτών σε ένα διάλογο ουσίας.

Σήμερα, είμαστε εδώ για ν’ ακούσουμε εσάς, τους μάχιμους ιατρούς, τους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχει αυτή η Κοινωνική Διαβούλευση, είναι να διέπεται από ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Και μόνο μέσα από σοβαρή προσέγγιση των θεμάτων, μπορεί να κτιστεί μια στέρεα επαφή και επικοινωνία με διάρκεια.

Μπορεί να μην είναι δυνατή η ικανοποίηση κάθε δικαιολογημένου προβληματισμού ή εισήγησης.

Θα φροντίσουμε όμως να την μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή και να επανέλθουμε με τεκμηριωμένες απαντήσεις και εισηγήσεις.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ο τομέας της Υγείας είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών και έτσι πρέπει να τον αντικρίζουμε. Οι υφιστάμενες δομές του τομέα υγείας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους εδώ και καιρό. Ο ασθενής απαιτεί άμεσες λύσεις για να έχει μια γρήγορη και ποιοτική θεραπεία όπως τη δικαιούται. Δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό εάν δεν λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, όσο και τη σχέση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα, είναι να αναγνωρίσεις την ύπαρξη του.

Και είναι γεγονός ότι στον τόπο μας, ο τομέας της Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια.

Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Γι’ αυτό και είμαστε εδώ. Να ακούσουμε, να καταγράψουμε τα προβλήματα, αλλά να τολμήσουμε να βρούμε λύσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες τομές που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τομέας της Υγείας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Κάθε δυσκολία και κάθε κρίση, αποτελεί παράλληλα και μια ευκαιρία. Θέλουμε να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που υπάρχουν. Προπαντός όμως θέλουμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις σας. Αλλά και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από την επίλυση τους, για να κτίσουμε ένα στιβαρό Αύριο.

Σας ευχαριστώ”.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











371