21ο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής: «Νοσηλευτές και Μαίες: Ζωτικοί Πόροι στην Υγεία»


Υπό τον τίτλο «Νοσηλευτές και Μαίες: Ζωτικοί Πόροι στην Υγεία», πραγματοποιείται το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας το 21ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου «Νοσηλευτές και Μαίες: Ζωτικοί Πόροι στην Υγεία», απορρέει από τον τίτλο που δόθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών για τη διεθνή ημέρα νοσηλευτών του 2014. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, εργαστήρια και διαλέξεις σε ειδικά θέματα, ενώ κατά τη διάρκεια του συνέδριου αναμένεται να λειτουργήσει χώρος έκθεσης υπηρεσιών, προϊόντων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Όπως τονίζει εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων(ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ.) Ιωάννης Λεοντίου, η ζωτική συνεισφορά των επαγγελμάτων της νοσηλευτικής και της μαιευτικής στα εθνικά συστήματα υγείας, εξυπηρετεί τα μέγιστα στα επίπεδα υγείας των κοινωνιών που υπηρετούν. «Επομένως», υπογραμμίζει, «υπάρχει αναγκαιότητα για ορθολογική ρύθμιση και αξιοποίηση του νοσηλευτικού και μαιευτικού ανθρώπινου δυναμικού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











339