100% επιτυχία αποφοίτων Φαρμακευτικής Παν. Frederick στις εξετάσεις εγγραφής στο μητρώο φαρμακοποιών


Μεγάλο γεγονός στη φετινή τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick αποτέλεσε η συμμετοχή των πρώτων αποφοίτων του προπτυχιακού προγράμματος Φαρμακευτικής. Ένδειξη της παροχής υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, είναι το γεγονός ότι πρόσφατα απόφοιτοί του, πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις του Συμβουλίου Φαρμακευτικής Κύπρου και έτσι είναι πλέον εγγεγραμμένοι φαρμακοποιοί στο μητρώο φαρμακοποιών και μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Κύπρο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλοι οι απόφοιτοι του προγράμματος που παρακάθησαν στις εξετάσεις τις πέρασαν με επιτυχία.

To Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick ιδρύθηκε το 2012, προσφέροντας το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Φαρμακευτικής (διάρκειας 5 χρόνων). Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, με την επίσημη αναγνώριση από την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και την αντίστοιχη αναγνώριση από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας. Από το 2015, εκτός από το Πτυχίο Φαρμακευτικής το Τμήμα προσφέρει και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην Κλινική Φαρμακευτική.

Στόχος του Τμήματος Φαρμακευτικής είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης για την προετοιμασία επαγγελματιών Φαρμακοποιών, επιστημόνων ειδικών στον τομέα φαρμάκων και με ικανότητες να ανταποκριθούν με επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα στελεχώνοντας όχι μόνον φαρμακεία αλλά και νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας, τη βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών, τις κρατικές υπηρεσίες και άλλους φορείς υγείας.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συγχαίρει τους αποφοίτους του για την επιτυχία τους, οι οποίοι πλέον, πλήρως εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα εφόδια, γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Frederick, είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν με ευθύνη και σεβασμό το κοινωνικό σύνολο, έχοντας ως όπλο την επιστημονική γνώση και ηθική δεοντολογία.

«Μέσα από τα πέντε χρόνια σπουδών μου στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick αποκόμισα πολλές γνώσεις από έμπειρους επιστήμονες. Η σχέση με τους καθηγητές μου ήταν ένας από τους λόγους που με έκαναν να νιώσω ακόμα πιο σίγουρη για την επιλογή της σπουδής μου. Ήταν άνθρωποι με κατανόηση, που μου έδιναν δύναμη να προχωρήσω, πάντα δίπλα στον φοιτητή σε όποια δυσκολία και να αντιμετώπιζε. Οι γνώσεις μας έγιναν πράξη στο 5ο έτος των σπουδών μας κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας άσκησης, διάρκεια ενός έτους. Η απόλυτη επιτυχία ήταν όταν με το τέλος των σπουδών μου πέτυχα κι εγώ αλλά και οι υπόλοιποι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick στην εξέταση για την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Τώρα έχω γραφτεί και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick στην Κλινική Φαρμακευτική. Η Φαρμακευτική είναι μια ενδιαφέρουσα επιστήμη στην οποία για να φτάσεις μέχρι το τέλος πρέπει να την αγαπάς, να πιστεύεις στον εαυτό σου». Νατάσσα Λαμπασκή, Απόφοιτος προγράμματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Frederick




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











480