Κανάρη: Η πρώτη πτέρυγα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024


«Προωθείται Εθνική Στρατηγική για την Ψυχική Υγεία, εντός του 2024, με τη συμμετοχή πολλών φορέων όπως το Υπ. Παιδείας, το Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί και εταίροι».

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας Αθαλάσσας πραγματοποίησε το πρωί η Υπουργός Υγείας δρ Πόπη Κανάρη. Η Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των έργων κατασκευής νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην Αθαλάσσα.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σύσκεψης η κα Υπουργός ανέφερε ότι η επίσκεψη της είχε δύο στόχους «Πρώτον, να δείξουμε τη στήριξή μας στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και δεύτερον να δοθούν διαβεβαιώσεις στο προσωπικό ότι προωθείται Εθνική Στρατηγική για την Ψυχική Υγεία, εντός του 2024, με τη συμμετοχή πολλών φορέων όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί και εταίροι».

Η δρ Κανάρη εξήγησε πως για την εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ψυχική Υγεία έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εταίροι, ενώ παρέχεται στήριξη και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σε ότι αφορά στα έργα αναβάθμισης, τα οποία προωθεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, η Υπουργός Υγείας είπε ότι η πρώτη πτέρυγα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024 και «θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς». Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί, είπε, πριν το 2026, ενώ στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των Δομών που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο Λατσιών.

Η Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψη της στο χώρο του νοσηλευτηρίου συνεχάρη τους λειτουργούς του Νοσοκομείου Αθαλάσσας οι οποίοι τον περασμένο μήνα βοήθησαν στην  εκκένωση του νοσηλευτηρίου όταν είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε χώρο του νοσοκομείου. «Είχα την ανάγκη να συγχαρώ αυτά τα άτομα διότι αποτελούν παράδειγμα» είπε η Υπουργός. 

Η Διεύθυνση του νοσηλευτηρίου ενημέρωσε την κα Υπουργό ότι οι εργασίες στον έναν από τους δύο θαλάμους που έχουν υποστεί ζημιές ολοκληρώθηκαν και ο θάλαμος έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία, ενώ σε ότι αφορά τον δεύτερο θάλαμο, τα έργα αναμένεται να αρχίσουν μετά τα Χριστούγεννα και να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο.

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











288