Σ. Κουμας: Προς τη σωστή κατεύθυνση το επίδομα στους γιατρούς των ΤΑΕΠ, ωστόσο...


Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Γιατρών, την αποφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει το επίδομα στους γιατρούς των των ΤΑΕΠ, τονίζει ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί ένα συνολικό πακέτο για τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ , ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας ανέφερε ωστόσο ότι η απόφαση για το επίδομα αποτέλεσε έκπληξη για τους γιατρούς, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί.
Ο κ. Κούμας ανέφερε ότι αφού με το επίδομα αναγνωρίζεται το κίνητρο, θα έπρεπε να είχε δοθεί πολύ νωρίτερα, ώστε ενδεχομένως να μην φύγουν και 16 γιατροί από τις Πρώτες Βοήθειες.
Θα πρέπει να μπούν ολα κάτω για να δούμε πόσα βγαίνουν τα κουκιά μας, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, σημειώνοντας ότι παραμένει η σοβαρή εκκρεμότητα του επιδόματος των ειδικών γιατρών.
Η ΠΑΣΥΚΙ, κατέληξε, ετοιμάζει συνολική τεχνοοικονομική μελέτη, η οποία θα κατατεθεί σε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στις 9 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΡΙΚ 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1048