Αννίτα: Να κάνουμε βήματα προς έναν κόσμο όπου ο διαβήτης θ' αντιμετωπίζεται καλύτερα


«Πρέπει να σπάσουμε το στίγμα και να διαλύσουμε τις παρανοήσεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ενσυναίσθησης και υποστήριξης για όσους ζουν με διαβήτη».

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη μάς υπενθυμίζει ότι ο καθένας από εμάς έχει έναν ρόλο να παίξει και με συλλογική δράση μπορούμε να κάνουμε βήματα προς έναν κόσμο όπου ο διαβήτης αντιμετωπίζεται καλύτερα, και όπου το στίγμα και οι προκλήσεις που συνδέονται με αυτόν μειώνονται σημαντικά, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας με αφορμή την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η κ. Δημητρίου είπε ότι η μέρα αυτή είναι μια υπενθύμιση της δύναμης και της ανθεκτικότητας των ατόμων που ζουν με διαβήτη και της σημασίας της υποστήριξης και της κατανόησης από όλους μας.

"Πρέπει να σπάσουμε το στίγμα και να διαλύσουμε τις παρανοήσεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ενσυναίσθησης και υποστήριξης για όσους ζουν με διαβήτη", ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Είπε ακόμη ότι η πρόληψη είναι εξίσου κρίσιμη με τη διαχείριση, και ότι υγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής μας, όπως μια ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, και πως, για όσους ήδη ζουν με την πάθηση, η κατάλληλη φροντίδα, οι τακτικοί έλεγχοι και η πρόσβαση σε φάρμακα είναι επίσης απαραίτητα στοιχεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











412