Χαριλάου: Ο διάλογος προχωρεί. Το συντομότερο νέα συνάντηση για τη συλλογική σύμβαση στον ΟΚΥπΥ


«Η συζήτηση έγινε σε ένα ήπιο και εποικοδομητικό κλίμα. Έχουν τεθεί διάφορα ερωτήματα και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν δεσμευτεί να αποστείλουν γραπτώς τις οποιεσδήποτε θέσεις τους ή ερωτήματα τα οποία έχουν, για να απαντηθούν άμεσα από τον Οργανισμό»

Το συντομότερο δυνατό θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση για το θέμα της συλλογικής σύμβασης με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Πάμπος Χαριλάου.

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα μετά την σύσκεψη της Τετάρτης, υπό την Προεδρία της Υπουργού Υγείας Πόπης Κανάρη και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων για συζήτηση της νέας πρότασης που έχει κατατεθεί από μέρους του ΟΚΥπΥ όσον αφορά τη συλλογική σύμβαση, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι ο διάλογος προχωρεί.

«Η συζήτηση έγινε σε ένα ήπιο και εποικοδομητικό κλίμα. Έχουν τεθεί διάφορα ερωτήματα και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν δεσμευτεί να αποστείλουν γραπτώς τις οποιεσδήποτε θέσεις τους ή ερωτήματα τα οποία έχουν, για να απαντηθούν άμεσα από τον Οργανισμό», είπε.

Ανέφερε ότι ο διάλογος προχωρεί και ότι ο κάθε συνδικαλιστικός φορέας έχει θέσει διάφορα ερωτήματα τα οποία θα καταθέσουν γραπτώς μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να απαντηθούν.

Μετά την αποστολή των απαντήσεων, όπως είπε, θα γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή της Υπουργού Υγείας για να εξεταστεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσουν. Η σύσκεψη αυτή, ανέφερε, αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατό.

«Ο στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να υπάρξει υπογραφή της συλλογικής σύμβασης», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΟΚΥπΥ είναι αισιόδοξος, θετικός γιατί θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό είναι ο βασικότερος πυλώνας δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα πολύ σύντομα να υπάρξει μια διευθέτηση του όλου ζητήματος και να υπογραφεί μια συλλογική σύμβαση προς όφελος των εργαζομένων και του Οργανισμού.

Σε σχέση με την νέα πρόταση που έχει καταθέσει ο ΟΚΥπΥ, είπε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή και έντιμη πρόταση που διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στους εργαζομένους.

Η πρόταση αυτή, όπως είπε, αφορά δύο χρονικές περιόδους, η μία είναι μέχρι το 2025 και η δεύτερη από το 2026 και μετά. Κατά την πρώτη περίοδο θα παραχωρούνται οριζοντίως μισθοδοτικές αυξήσεις που δεν θα βασίζονται σε σύστημα αξιολόγησης, αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και πρέπει να γίνει και να συμφωνηθεί με τις συντεχνίες.

Μετά το 2026, εξήγησε, θα συνεχίσει ο Οργανισμός να δίνει τη σταθερή μισθοδοτική αύξηση και επιπρόσθετα θα δίνει και κυμαινόμενη μισθοδοτική αύξηση η οποία θα βασίζεται σε ένα σύστημα αξιολόγησης και θα εξαρτάται από τις οικονομικές καταστάσεις του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι μέχρι το 2025 θα δίνεται 1% οριζόντια σταθερή αύξηση, αναπροσαρμογή της σταθερής αύξησης από 0-150% και 1% κυμαινόμενη αύξηση η οποία θα παραχωρείται για τα έτη αυτά οριζόντια.

Από το 2026 προτείνεται 1% σταθερή αύξηση, αναπροσαρμογή της σταθερής αύξησης από 0-150% και κυμαινόμενη αύξηση από 0%-1.5% βασισμένη σε σύστημα αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











310