3η Επιστημονική Ημερίδα του Ογκολογικού Κέντρου Τρ. Κύπρου για τον καρκίνο του προστάτη αδένα


Πλήθος ιατρών και επιστημόνων συμμετείχαν στην 3η Επιστημονική Ημερίδα της Μονάδας Ουρολογικού Καρκίνου του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου για τον καρκίνο του προστάτη αδένα, που έχει πλέον καταστεί θεσμός. Η Ημερίδα, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ουρολογικής Εταιρείας Κύπρου και της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου, εντάσσεται στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλεται από το Ογκολογικό Κέντρο, για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας φροντίδας για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη.

Την επιστημονική Ημερίδα προσφώνησε η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, η οποία σημείωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου έχει ως γνώμονα την αδιάκοπη επιδίωξη της αριστείας στην ιατρική. Στον χαιρετισμό του ο κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, τόνισε ότι το Κέντρο από την ίδρυσή του πριν 25 χρόνια, συνεχίζει να αποτελεί έναν πυλώνα της υγείας και της ελπίδας και υψηλής ιατρικής φροντίδας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η Ημερίδα στοχεύει στην ανταλλαγή απόψεων, την επιμόρφωση και εν τέλει τη διεύρυνση της γνώσης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, στην οποία υπήρξε πολύπλευρη συμμετοχή επιστημόνων, ιατρικών κέντρων και νοσοκομείων, έγινε σφαιρική παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων για τον καρκίνο του προστάτη αδένα. Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλάμβανε πέντε εξαιρετικές παρουσιάσεις από έγκριτους ομιλητές και ολοκλήρωσε τις εργασίες της με ένα διευρυμένο διεπιστημονικό ογκολογικό συμβούλιο με συζήτηση ενδιαφερόντων περιστατικών. Χαρακτηριστικό της Ημερίδας ήταν η εποικοδομητική συζήτηση με ερωτήσεις και σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες, ανταλλάζοντας  επιστημονικές απόψεις μετά από κάθε παρουσίαση.

Τη διοργάνωση και τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε ο Δρ. Δημήτριος Βόμβας, Διευθυντής του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου και συμμετείχαν ιατροί, επιστήμονες και θεραπευτές από το Ογκολογικό Κέντρο, το American Medical Centre/Πολυκλινική Ευαγγελίστρια, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το Αρεταίειο Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου, το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λητώ και το Mediterranean Hospital Λεμεσού.

Η διοργάνωση της 3ης Επιστημονικής Ημερίδας για τον καρκίνο του προστάτη εμπίπτει στις προτεραιότητες του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου για διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των χορηγών Novagem και VHP (Varnavas Hadjipanagis).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











384