Η φαρμακοβιομηχανία Roche κλείνει το εργοστάσιό της στο Ρίο ντε Ζανέιρο


ΡΙΟ ΝΤΕ ΖΑΝΕΪΡΟ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας, αναστέλλοντας σταδιακά την παραγωγή της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, πριν τελικά εκποιήσει το ακίνητο, γνωστοποίησε η εταιρεία.

Το εργοστάσιο, στη συνοικία Τζακαρεπαγκουά, παράγει σκευάσματα που προορίζονται για τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Σε αυτό εργάζονται το τρέχον διάστημα 440 υπάλληλοι της Ρος και περίπου 200 συμβασιούχοι, διευκρίνισε η εταιρεία.

Λόγω της προβλεπόμενης μείωσης του όγκου της παραγωγής της σε αυτή την εγκατάσταση, η Ρος «έλαβε τη δύσκολη απόφαση» να διακόψει τη δραστηριότητα της στο Ρίο ντε Ζανέιρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα «υποστηρίξει όσο καλύτερα μπορεί» τους εργαζομένους της στο εργοστάσιο που θα κλείσει και ότι η λειτουργία των άλλων δύο βιομηχανικών μονάδων της στις Πολιτείες Σαν Πάουλου και Γκοϊάς θα συνεχιστούν κανονικά.




Comments (1)

  1. Ολίβια Μιχαηλίδου:
    Jul 03, 2019 at 08:29 AM

    Δυστυχώς υπάρχει έλλειψη με τα φάρμακα στο Νοσοκομείο Λεμεσού, θα έρθουν 8-9 Ιουλίου και εγώ θα ταξιδεύσω για τρεις βδομάδες στο εξωτερικό. Θέλω να προσδώσω το παράπονό μου στον ΟΚΥΠΥ και την έκκληση για φαρμακευτική αγωγή εγκαίρως στις αποθήκες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με πλήρωση του στοκ όσον το δυνατόν πιο σύντομα.
    Ευχαριστώ.
    Ολίβια Μιχαηλίδου
    (καρκινοπαθής που υπόκειμαι σε χημειοθεραπείες)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3081