Αγορά Νεογνολογικού και Παιδιατρικού Ασθενοφόρου από το Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα»


Σε εκδήλωση που, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Λευκωσία, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ανακοίνωσε την αγορά και δωρεά προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένου για πρόωρα νεογνά, νεογνά με άλλα προβλήματα υγείας και παιδιά, έτσι ώστε να μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τις ειδικές Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας του νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Το εν λόγω ασθενοφόρο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα ασθενοφόρα που υπάρχουν στην Ευρώπη, όσον αφορά στη μεταφορά νεογνών και παιδιών. Η ειδική διαρρύθμιση τού ασθενοφόρου  είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να το καθιστά εργονομικό, ευρύχωρο και να παρέχει, επίσης, την δυνατότητα στο προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, άνεση και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες που μπορεί να επικρατούν κατά την διάρκεια της μεταφοράς του ασθενούς, ενώ, παράλληλα, διαθέτει και συστήματα τηλεϊατρικής.  Το υπό αναφορά ασθενοφόρο αναμένεται να στοιχίσει περίπου €300.000 και απαιτείται ένας χρόνος μέχρι την παράδοση του.

Σε ομιλία της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα. Στέλλα Κυριακίδου, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι διαρκείς προσπάθειές του Συνδέσμου για στήριξη και ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων του νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ συνεχίζονται, και πως ο Σύνδεσμος παραμένει έτοιμος να συνεργαστεί με την πολιτεία αλλά και με άλλους οργανωμένους και ιδιωτικούς φορείς, με κύριο στόχο την παροχή αναβαθμισμένης φροντίδας στα πρόωρα νεογνά στη βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών. Υπογράμμισε δε, πως οι χώροι και οι υποδομές της μονάδας πρέπει να είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν την παραμονή των γονέων πλάι στα πρόωρα επί 24ώρου βάσης και να διευκολύνουν την παροχή “kangaroo care” η οποία είναι ευεργετική για πρόωρα νεογνά.

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης ο κ. Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, ως ο μέγας χορηγός του νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου.

Αναφέρεται, τέλος, πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε οικονομική στήριξη 20.000 ευρώ προς το αδελφό ίδρυμα Panos Evripidou Foundation, ενισχύοντας τον στόχο του Ιδρύματος που είναι η βελτίωση της ζωής των πρόωρων παιδιών που αντιμετωπίζουν ποικίλα  ιατρικά προβλήματα λόγω προωρότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3688